De Tefal Express Anti-Calc Stoomgenerator SV8030 ziet er mooi uit, fijne kleuren, mooie vormgeving. Groot afneemvaar water reservoir en een duidelijk aanwezige ontkalkknop en word geleverd met een flink uitgebreide handleiding.
Eenvoudig te bedienen, en makkelijk te switchen tussen de verschillende programma's. Wat direct opvalt is dat het strijkijzer niet goed op de generator blijft liggen. Als je hier niet heel goed oplet ligt hij zo op de grond.
Ook een nadeel, dat het ijzer echt perse daarop moet, dat je hem niet heel even naast je neer kunt zetten.
Eigenlijk is dit apparaat alleen handig als hij standaard op een plaats kan staan. Het weegt zeker gevuld behoorlijk wat.
Het apparaat warmt wel snel op, met is mijn persoonlijke mening, irritant veel licht geflikker.
Er komt wel veel warmte en stoom vrij, waardoor het strijken inderdaad sneller gaat dan met een normaal stoomstrijkijzer.
Het ijzer is licht in gewicht en glijd makkelijk over diverse soorten stof heen.
Na hem nu een aantal keer gebruikt te hebben, ben ik er niet van overtuigd of ik zelf een ijzer met stoomgenerator aan zou schaffen.
Zeker als er niet veel strijkwas is, vind ik het een gedoe het hele apparaat erbij te moeten pakken.